Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ haber son dakika, Elazığ gündem

Genel

Elazığ Gündem haber portalında, Elazığ güncel haberlerine, Elazığspor'dan sıcak gelişmelere, Elazığ son dakika, trafik kazası ve asayiş haberlerine hız bir şekilde ilk siz erişin.

Genel Haberleri

Elazığ'da yürüme engelli vatandaşın tekerlekli sandalye talebi karşılandı

Elazığ'ın Akçakiraz beldesinde yaşayan ve yürüme engelli olan vatandaşın tekerlekli sandalye isteği, Türk Kızılayı Elazığ Engelsiz Birimi tarafından yerine getirildi.

Elazığ depreminde kızını kaybeden acılı anne: '3 yıl hiç unutamadım, sanki kızımı yeni gömdüm'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 29 yaşındaki kızını kaybeden ve kendisi de enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı, ''3 yıl hiç unutamadım. Sanki kızımı yeni gömdüm. Kızım benim her şeyimdi' dedi.

Elazığ'da ilaçlama çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Siste kaybolan Hazar Gölü, yamaç paraşütçüleri tarafından havadan görüntülendi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan siste Hazar Gölü kayboldu. O anlar yamaç paraşütü pilotları tarafından havadan görüntülendi.

Depremin üzerinden 3 yıl geçti, enkaz altından kurtulanların üzerindeki etkisi geçmedi

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden Yüsra bebeğin annesi Ayşe Yıldız, o anları anlatırken, sürekli aynı korkuyu yaşadıklarını belirtti.

Kış uykusunda olması gereken anne ve yavru ayılar yiyecek ararken görüntülendi

Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Elazığ'da, normalde kış uykusuna yatması gereken anne ve 2 yavru boz ayı yiyecek ararken görüntülendi.

Kış aylarında 3 metre kar yağan ilçede yaz havası

Geçtiğimiz kış aylarında 3 metreyi aşan kar yağışı ile bilinen Elazığ'ın Arıcak ilçesinde vatandaşlar yazdan kalma havanın tadını çıkarıyor.

Elazığ depreminin simgesi Azize'nin gerçek kahramanı ortaya çıktı

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazından 17 saat sonra çıkartılan ve birçok kişinin de kurtarılmasına vesile olan Azize Çelik, kendisini enkazdan çıkartan ve 'Gizli Kahramanım' dediği itfaiye eri Ömer İpek ile görüntülü konuştu. Enkaz altında kurtarma çalışması yapan ve Azize'nin elini biran olsun bırakmayan İpek'in artçı sarsıntılarda herkesin çık demesine rağmen çıkmadığı ve ''Yok ablam ben senin elini tuttum hiç bırakmam'' dediği öğrenildi.

Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkına vatandaştan yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve 31 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak hizmet sunan Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkı, vatandaştan büyük ilgi görüyor.

Elazığ'da depremin etkileri sıfıra indiriliyor

Elazığ'da 2022 yılında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar alan 23 okulun yıkımı gerçekleşirken, yerine 27 okul yapıldı. 10 okulda deprem güçlendirme çalışmaları tamamlandığı kentte 58 okulun daha yapılacağı bildirildi.

Elazığ'da 2022 yılında 2 milyondan fazla ekmek arası salçalı köfte satıldı

Elazığ'ın önemli lezzetlerinden biri olan ekmek arası salçalı köfte geçen yıl 2 milyondan fazla satıldı.

Elazığ Müftülüğünden 'Cuma geceleri ailece camide buluşuyoruz' programı

Elazığ İl Müftülüğü tarafından 'Cuma geceleri ailece camide buluşuyoruz' programı düzenlendi.

Ahıska Türkü çocuklarına yönelik program

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin 'tulum peyniri' Elazığ'dan

Elazığ'da Şavaklılar tarafından üretilen ve bölgeye has olan Şavak tulum peyniri, Türkiye'nin kahvaltı sofralarını süslüyor. Geçtiğimiz yıl üretilen 8 bin ton peynir hem Türkiye'nin her yerine hem de dolaylı olarak Avrupa'ya gönderildi.

Bu kuş başka kuş

Elazığ'da sahibi ile birlikte her gün sosyal medyayı takip eden muhabbet kuşunun, videolara beğeni yapması görenleri hem şaşırttı hem de gülümsetti.

Elazığ Belediyesi, sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor

Soğuk kış gününde sokak hayvanlarını unutmayan Elazığ Belediyesi ekipleri, parklarda bulunan noktalara su, mama ve yem bıraktı.

Elazığ'da 169 depremzede daha evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent geneli ve kırsal kesimlerde konutların yapımları devam ederken, 169 depremzede vatandaş daha evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yer aynı, arkadaşlar aynı, tarih farklı: Elazığ'da 7 çocukluk arkadaşı, 18 yıl sonra aynı yerde buluşup ayını fotoğrafı çektirdi

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Durmuştepe köyündeki 7 çocukluk arkadaşı, çocukken çektirdikleri fotoğrafın aynısını 18 yıl sonra aynı yerde tekrar verdi.

Hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Ahmet Çelikbağ son yolculuğuna uğurlandı.

Toplam 2494 haber.