Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da gıda denetimi

Elazığ'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda denetimleri yapıldı.

Uzmanı okul döneminde beslenmeye dikkat çekti

Okulların yarın ilk ders zilinin çalmasıyla başlayacak olması nedeniyle okula yeni başlayan çocuklar için beslenme uyarılarında bulunan Uzman Diyetisyen Kübra Tekay, özellikle okula gidilen dönemde çocukların hastalığa yatkınlık seviyesinin arttığına dikkat çekerek, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulundu.

Uzman Psikolog Yılmaz: 'Akran zorbalığına maruz kalmış bir çocuğun, yeniden aynı okula gitmesi çocukta bir kaygı oluşturuyor''

Çocukların okula dönüş ve okula yeni başlama konusunda yoğun stres ve kaygı yaşayabileceklerini ifade eden psikolog Çağla Gül Yılmaz, okula yeni başlayan bir öğrencinin yaşadığı sorunlar hakkında bilgi vererek akran zorbalığına dikkat çekti.

Elazığ'da vatandaşlara bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde vatandaşlara bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı yaptı.

Uzmanından uyarı: ''Güneş ışınları ciltte yaşlanmaya neden olabilir''

Güneş ışınlarının ciltte kırışıklığa, lekelenmesine ve yaşlanmaya neden olduğunu belirten güzellik uzmanı Yaren Şık, cilt bakımında ve güzelliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Özcan: 'Güneşten korunmanın en güzeli doğal korunmadır'

Son zamanlarda etkili olan sıcaklara karşın vatandaşları uyaran Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Özcan, 'Güneşten korunmanın yolunun en güzeli doğal korunmadır. Doğal koruma 11.00 ile 15.00 arasında güneşe çıkmamak ve şemsiye veya şapka kullanmaktır. En doğal yol şemsiye kullanmaktır. Hiçbir güneş kremi yüzde yüz koruyucu değildir ama şemsiye ekonomik olmasının yanında yüzde yüz koruyor' dedi.

Elazığ'da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan 3'üncü sigara bırakma polikliniği hizmete girdi.

Tiyatro oyununu sergilemek için 30 günde 20 kilo verdi

Elazığ'da senarist ve tiyatro oyuncusu Mahmut Yıldırım, obeziteye dikkat çekmek ve yakın tarihte sahneleyeceği bir tiyatro oyunu için 1 ayda yaptığı diyet ve egzersiz sayesinde 20 kilogram verdi.

Kalp ve tansiyon hastaları dikkat: Yaz aylarında kullanılan ilaçlar sağlığınızı etkileyebilir

Kardiyoloji Uzmanı Musa Bulut, yaz mevsiminde özellikle kalp hastaları ve hipertansiyon hastalarının kullandıkları idrar sökücü ilaçların vücutta sıvı kaybına neden olacağını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Polat'tan aşırı sıcaklara karşı uyarı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, vatandaşları aşırı sıcak ve güneş çarpmalarına karşı uyardı.

Elazığ'da Enfeksiyoz Mononükleoz toplantısı düzenlendi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, Enfeksiyoz Mononükleoz konulu toplantı gerçekleştirildi.

Uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin

Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, kurban kesimi ve hayvansal kökenli hastalıklara karşı uyardı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurban kesimi ve hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurbanlık hayvanın kesinlikle veteriner hekim kontrolünden geçmiş sağlıklı hayvan olduğuna dikkat edilmesi, kesim işleminin hijyenik yerlerde yapılması, kurban kesen, hayvanı yüzerek et taksimi yapan kasap ve yardımcıları ile kurban sahiplerinin çıplak elle hayvanların kan ve çıkartıları ile dokularına temas etmemesi, önlük giymek ve eldiven kullanmak gibi gerekli korunma önlemlerini almaları oldukça önemlidir' dedi.

30 yıllık ameliyat korkusunu kapalı yöntemle yendi, 4 günde sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği ve kalp kapakçığı rahatsızlıklarından dolayı 30 yıl önce ameliyat olmasına karar verilen, ancak açık yöntemden korktuğu için bugüne kadar tedavisini ilaçlarla sürdürmeye çalışan Ahmet Eker (70) Elazığ'da kalp ve damar cerrahi uzmanı Prof. Dr. Orhan Veli Doğan ve ekibi tarafından uygulanan ileri teknoloji kapalı yöntemle ameliyat olarak 4 günde sağlığına kavuştu.

Diyetisyen Uç: 'Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz'

Sıcaklarla birlikte vücuttan sıvı atımının arttığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz. Diğer soğuk içereceklerin tüketimine de yine dikkat edilmelidir. Özellikle kalorisi yüksek şekerli ve asitli içeceklerin yerine daha çok ev yapımı soğuk içecekler ve meyve suları tercih edilmelidir' dedi.

Elazığ'da gebe okulu uzaktan eğitim programı sürüyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Gebe Okulu çerçevesinde uzaktan eğitim programlarına devam ediyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ndeki hastaların el emeği göz nuru eserleri sergilendi

Elazığ'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından 'Toplum Ruh Sağlığı İş Uğraş Terapisi Sergisi'nin yılsonu açılışı yapıldı.

Doç. Dr. Ahmet Karakeçi 'Mesane pili yöntemi oldukça güvenli bir yöntemdir'

Mesane pili ameliyatının lokal anestezi eşliğinde veya genel anestezi şartları altında yapıldığını belirten Doç. Dr. Ahmet Karakeçi, 'Kalça kemiği içine mesaneden bağırsaklara uzanan sinirlerin uyarılmasını sağlayan bir elektrot yerleştiriyoruz. Bu yöntemin sık idrara çıkan, idrarını tutamayan ya da idrara çıkamayan hastalarda yaygın bir şekilde kullanılıyor. Mesane pili yöntemi oldukça güvenli bir yöntemdir' dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden mantar zehirlenmeleri karşı uyarı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları mantar tüketimi ve zehirlenmesine karşı uyardı.

Toplam 205 haber.