Doğu Haber, Doğu Anadolu Haber, Tunceli haber, Erzincan Haber, Malatya Haber

Bölgeden Haberler

Elazığ Gündem haber sitesi'nde Elazığ'ın çevre illerinden de haberler bulabilirsiniz.

Bölgeden Haberler Haberleri

Yaban keçileri yakından görüntülendi

Tunceli’de koruma altında bulunan yaban keçileri ilk kez bu kadar yakından görüntülendi.

Diyarbakır’da yağ stoklayan marketlere belediyeden gece baskını

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçek yağı fiyatlarına zam yapılacağı spekülasyonları üzerine ürünleri raflardan kaldırıp depolarda saklayan marketlere yönelik gece baskını düzenledi. Birçok marketin deposunda yüklü miktarda ayçiçek yağı ele geçirdi.

Çemişgezek'te yoğun yağış nedeniyle Tağar Çayı taştı

Çemişgezek'te son bir haftada yağan yağmur sayesinde Tağar Çayı ve kuruyan dereler taştı, su seviyesi gözle görülür şekilde yükseldi.

Tunceli-Erzincan karayolunda çığ düştü

Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresinde çığ düştü. Çığ tüneli sayesinde karayoluna düşmeden Pülümür Çayına akan çığ, suyun akışını da bir süre engelledi. Öte yandan çığ tehlikesi nedeniyle Hozat-Karaoğlan-Ovacık yolu da güvenli hale gelinceye kadar araç trafiğine kapatıldı.

Tunceli Ovacık Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Bir zamanlar terör ile anılan şimdilerde ise huzur kenti olarak bilinen Tunceli’nin Ovacık ilçesinde düzenlenen kayak festivaline vatandaşlar akın etti. İlki gerçekleşen festivalde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Hesarek Kayak Merkezi yoğun ilgi görüyor

Bingöl’ün ve bölgenin gözde kayak merkezlerinden olan 2500 rakımlı Hesarek Kayak Merkezi, 2 ay içinde 120 bin kişiyi ağırladı.

Arapgir'de Kozluk Çayı taştı

Malatya'nın Arapgir ilçesinde eriyen kar suları ile birleşen sağanak, Kozluk Çayı'nda taşkınlara neden oldu. Taşkın nedeniyle çay boyunca ve çevresindeki yollar su altında kaldı.

Malatya'da Kuzey Çevreyolu’nun 26,5 kilometrelik kısmı trafiğe açıldı

Malatya'dan Karadeniz, Akdeniz ve Doğu Anadolu'ya seyahat edeceklerin transit kullanacağı 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu'nun 26,5 kilometresi trafiğe açıldı. AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, kuzey çevreyolunun tamamlanması ile doğu-batı arasındaki mesafenin de sürücüler için kısalacağını söyledi.

Belaruslu gelinin kendisi Malatya’da, aklı Ukrayna’da

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri müdahale sürerken, Türkiye’de yaşayan Ukraynalı ve Belaruslu vatandaşlar yaşananları endişe içinde takip ediyor.

Çemişgezek'te ağlara turuncu sazan takıldı

Çemişgezek'te balıkçıların Keban Barajı’nda ağlarına yaklaşık 5 kilo ağırlığında turuncu renkli aynalı sazan balığı takıldı.

Tunceli-Erzincan karayolu, tır geçişlerine açıldı

Valilik kararıyla zincirsiz tır geçişlerine kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu yeniden tırların geçişine açıldı.

Malatya’da intihar ettiği öne sürülen küçük kız cinayete kurban gitmiş

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 3 yıl önce av tüfeğiyle intihar ettiği ileri sürülen 14 yaşındaki kızın kardeşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Koruma altında bulunan su samuru Tunceli'de görüldü

Tunceli’de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan su samuru görüntülendi. Ali Ekber Din isimli doğa fotoğrafçısı tarafından görüntülenen samur, karlı alandan Pülümür Çayı’na dalarak gözden kayboldu.

Bakan Soylu'dan Gülistan Doku açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan, üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin yaptığı açıklamaları “ölüm üzerinden istismar” şeklinde niteledi.

Yakınları haber alamadı, küvette öldü bulundu

Malatya’da yakınlarının kendisinden bir süredir haber alamadığı yaşlı adam yalnız yaşadığı evinin küvetinde ölü bulundu.

Zorlu kış şartlarında besicilerin ‘kuzu’ mesaisi

Soğuk havanın etkili olduğu Erzincan’da koyunların kuzulama dönemi, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mesaisini artırdı. Besiciler, yeni doğan kuzuların sağlığı için gece ağıllarda nöbet tutuyor.

Tunceli’de uyuşturucu operasyonunda 3 gözaltı!

Tunceli’de polis tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 390 gram esrar maddesi ele geçirilirken 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yol kapatıp asker eğlencesi yapanlara ceza yağdı

Bursa'da yolu kapatıp asker eğlencesi yapan ve oyun havası oynayan 6 araç sürücüsüne 33 bin 510 lira ceza kesilirken, bir sürücünün ise ehliyeti iptal edildi.

Bingöl’de müdavimleri ‘Dama’dan vazgeçmiyor

Bingöl’ün Solhan ilçesinde bir kahvehanede müdavimleriyle bir araya gelenler, ‘dama’ oynayarak boş zamanlarını değerlendiriyor.

Toplam 129 haber.