Sağlık

Sağlık Haberleri

''İltihaplı eklem romatizması tedavi edilmezse ileri derecede eklem sıkıntılarına neden olur''

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romotoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Karataş, romatoid artrit olarak bilinen iltihaplı eklem romatizması hastalığının tedavi edilmezse ileri derecede eklem sıkıntılarına neden olabileceğini söyledi.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Açık: ''Davranışsal iyileşme ile kalp hastalıkları kaynaklı erken ölümler önlenebilir''

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kalp ve damar hastalıklarını kapsayan dolaşım sistemi hastalıklarının Türkiye'deki bir numaralı ölüm sebebi olduğuna dikkat çekti.

Elazığ'da sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler sürüyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 'Kan ve Kan Yoluyla Bulaşan Hastalıklar ve Temasta Enfeksiyon Kontrolü İlkeleri ve Üriner Katater Enfeksiyonu' konulu eğitim programı düzenlendi.

KBB Uzmanı Özbay: 'Sosyal medyanın sık kullanılmasından sonra estetik burun ameliyat talepleri de arttı'

Sosyal medyanın sık kullanılmasından sonra burun ameliyatlarının arttığını belirten Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, kemik gelişim yaşı tamamlanmadan yapılan ameliyatlarda burunda şekil bozukluğu olabileceğini söyledi.

Beyin Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Koparan: ''Hidrosefali, erken teşhis konulmazsa ölüme sebebiyet verebilir''

Hidrosefali hastalığının hafife alınmaması gerektiğini belirten Elazığ Medilines Hastanesi Beyin Cerrahı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan, 'Erken dönemde teşhis konamamışsa ani bir şekilde ölüme sebebiyet verecek kadar çok ciddi sorunlar ortaya çıkartır. Bu hastalık erişkinlerde çok ciddi bir baş ağrısına, bulantı kusma ve dengesiz yürüme gibi hastalıklara sebep olur' dedi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünce durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından durum değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yüzgeç: ''Üriner sistem taş hastalığı tedavi edilmezse böbrek çürüyebilir''

Üriner sistem taşları hakkında değerlendirmelerde bulunan Medilines Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Veysel Yüzgeç, 'Taş hastalığı, erkeklerde ve 30'lu yaşlarda daha sık görülür fakat yeni doğan çocukta dahi görebiliyoruz. Ciddi bir hastalıktır. Geç kalınırsa veya tedavi olunup gerekli müdahaleler yapılmazsa böbreği çürütebilir. Bu yüzden böbreğini kaybeden çok insan var' dedi.

Elazığ'da TRB1 Bölgesi Turizm ve Sağlık Turizmi çalıştayı düzenlendi

Elazığ'da TRB 1 bölgesi Turizm ve Sağlık Turizmi çalıştayı düzenlendi. Programın ardından bir araya gelen sağlık turizmi yöneticileri Elazığ Medilines Hastanesine gelerek burada yapılan çalışmalar hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Prof. Dr. Açık: ''Sosyal mesafe, hijyen ve koruyucu sağlık önlemleri hayatımızın bir parçası olmalı'

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu.

Elazığ'da parkinson hastalarına PEG-J işlemi yapılmaya başlandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ileri evre parkinson hastalarına endoskopi eşliğinde Jejunal tüp ile perkütan endoskopik gastrojejunostomi (PEG-J) işlemi yapılmaya başlandı.

Elazığ'da bir ilk: Yeni teknikle ilk defa kalp pili takıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzman Dr. Öğretim Üyesi Zeki Çetinkaya ve Kardiyoloji Uzmanı Mehmet Ali Gelen tarafından ilk defa 'Sol Dal Pacing' sistemi ile kalp pili ameliyatı yapıldı.

Elazığ'da YAŞAM, çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM), çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KBB Uzmanı Op. Dr. Özer: ''Kronik farenjit, özellikle yaz aylarında problem oluşturuyor''

Yaz aylarında kronik farenjit ciddi sıkıntılar oluşturduğunu belirten Elazığ Medilines Hastanesinde görevli kulak burun boğaz uzmanı Op. Dr. Necdet Özer, ''Bunun tedavisi, kronik farenjitte özellikle bol sıvı almak lazım, stres ve sıkıntıdan uzak kalmak lazım' dedi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, 'V-NOTES' ameliyatı yapılmaya başlandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, dünyada yeni uygulanan yöntemlerden olan 'V-NOTES Cerrahisi' ameliyatları yapılmaya başlandı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 7 yılda 11 milyon hasta tedavi edildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 1 Ağustos 2018 yılından bugüne 11 milyon hasta tedavi edildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi başarılı operasyonlarını sürdürüyor

Elazığ ve bölgeye hizmet veren Fethi Sekin Şehir Hastanesi, başarılı operasyonlarını sürdürüyor.

Yürümekte bile zorluk çekiyordu, 248 kiloda tüp mide ameliyatı oldu

Elazığ'da 248 kiloya ulaşan Akın Eren, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı oldu.

Dr. Cebrail Azar: 'Nefes açıcı ilaçlar yüzde 50 ile 90 arasında yanlış kullanılıyor'

Doğru tanı kadar doğru tedavinin de önemli olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Cebrail Azar, Bununla birlikte nefes açıcı ilaçların toplumda yapılan araştırmalarda maalesef yüzde 50 ile 90 arasında yanlış kullanıldığı gözlenmiştir. Yani birçok çalışmada gösterilmiştir ki insanlar nefes açıcı ilaçlarını düzgün teknikte ve uygun sürede kullanmadığı için hastalıklarını yönetmekte de başarısız oluyorlar' dedi.

Kireçleşmiş damar tıkanıklıklarına rotablasyon tedavisi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yoğun damar kireçlenmesinden dolayı stent ve balon işlemi uygulanmasında zorluk yaşanan hastalara 'Rotablasyon Tedavisi' yapılmaya başlandı.

Toplam 264 haber.