Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ haber son dakika, Elazığ gündem

Genel

Elazığ Gündem haber portalında, Elazığ güncel haberlerine, Elazığspor'dan sıcak gelişmelere, Elazığ son dakika, trafik kazası ve asayiş haberlerine hız bir şekilde ilk siz erişin.

Genel Haberleri

Elazığ'da kayısı ve elma entegre bahçeleri kontrol edildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından kayısı ve elma entegre bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ve drosophilia suzukii zararlısına karşı tuzak kontrolleri yapıldı.

Elazığ'da Hamam Müzesi turizme kazandırılıyor

Elazığ'da 388 yıllık Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları, bahar mevsiminin gelmesiyle yeniden başladı. Yaz aylarında bitecek olan eser Hamam Müzesi olarak turizme kazandırılacak.

Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türklerinin ikinci kafilesi de Elazığ'a geldi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'a getirilen 180 Ahıska Türkü'nün ardından bugün 117 kişiden oluşan ikinci kafilede kente ulaştı.

Elazığ'a gelen Ahıska Türkleri: Türkiye ve bayrağımız için canımızı vermeye hazırız

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkleri, Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirildi. Kimsenin kendilerine böyle bir iyilik yapmayacağını dile getiren Ahıska Türkleri, bayrak ve Türkiye için canlarını vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesinde sona doğru

Elazığ'da yapımına başlanan Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı inşa çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor.

Elazığ'da Kanatlı Barajı tam doluluğa ulaştı

Elazığ'da bulunan Kanatlı Barajı son yağışlarla tam doluluğa ulaşırken, barajdaki fazla su tahliye edildi.

Düğün sezonu başladı, sahte altına dikkat!

Elazığ'da kuyumcular, düğün sezonunun başlaması ile birlikte vatandaşları sahte altına karşı uyardı.

Ukrayna'dan tahliye edilen 180 Ahıska Türk'ü Elazığ'a getirildi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilen 180 Ahıska Türk'ü Elazığ'a getirildi. Havalimanında karşılanan Ahıska Türkleri büyük mutluluk yaşadı.

18 ilde 12 milyon yavru sazan suyla buluştu

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde, Ağın ilçesinde bulunan kafes işletmesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenledi. Etkinlik çerçevesinde 2021 yılında Keban üretim birimlerinde üretilen 12 milyon yavru sazanın balığı stokların desteklenmesi amacıyla 18 ilde bulunan su kaynaklarına bırakıldığı bildirildi.

Elazığ yaz mevsimine hazırlanıyor

Elazığ Belediyesi, yaptığı çalışmalar ile yeşil bir yaz mevsimine hazırlanıyor.

Başkan Şerifoğulları: Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Keban'da 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan Musa Coşkun Ortaokulunda 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Özel bireyler doyasıya eğlendi

Elazığ'da Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel bireyler, doyasıya eğlenerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Türkiye'nin en uzun demir yolu köprüsü Elazığ'da

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan yapıldığı dönemde dünyanın 3., Türkiye'nin ise en uzunu olan Fırat Demiryolu Köprüsü, Elazığ ile Malatya illerini birbirine bağlarken, aynı zamanda geçiş yolu olarak kullanılıyor.

İlkokul öğrencilerinden şehit annesini duygulandıran ziyaret

Elazığ'da 1. sınıf öğrencileri, 2016 yılında Mardin Nusaybin'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın annesi Hakide Akpınar'ı Anneler Günü'nde ziyaret ederek, çiçek hediye etti. Ziyarette şehit annesi duygu dolu anlar yaşadı.

İl Jandarma Komutanı Ali Yıldız ve eşi, şehit annelerini yalnız bırakmadı

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız ve eşi Gülçin Yıldız, Anneler Günü'nde şehit annelerini yalnız bırakmadı. Hakkari'de çatışmada şehit düşen Mehmet Ağgedik'in ailesini ziyaret eden çift, Anneler Günü çerçevesinde anne Fatma Ağgedik'e hediyeler vererek, birlikte mezarlığı ziyaret etti.

Yuva yapan kumru rahatsız olmasın diye odayı iptal ettiler

Elazığ'da pencereye yuva yapan kumrunun rahatsız olmaması için çocuk odasını kilere çeviren Balcı ailesi, odadaki pencereyi de kullanmıyor. Kumrunun rahatsız olmaması için ellerinden geleni yapan aile, kuşun önünden yemini ve suyunu da eksik etmiyor.

Elazığ’da kaç Suriyeli yaşıyor?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı illerde yaşayan Suriyelilerin sayısını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 13 bin 237 Suriyeli yaşıyor. Türkiye’de sırlamasında ise Elazığ en çok Suriyelinin yaşadığı 29. şehir oldu.

Onlarca leylek gökyüzünü renklendirdi

Elazığ'da toplu halde uçan leylekler gökyüzünü renklendirdi.