Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ haber son dakika, Elazığ gündem

Genel

Elazığ Gündem haber portalında, Elazığ güncel haberlerine, Elazığspor'dan sıcak gelişmelere, Elazığ son dakika, trafik kazası ve asayiş haberlerine hız bir şekilde ilk siz erişin.

Genel Haberleri

Bakan Kurum geldi, merak son buldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında evleri TOKİ tarafından yapılan vatandaşların merakını gideren açıklamayı yaptı. Bu kapsamda olan vatandaşlar diğer hak sahipleri gibi ödemlerini 18 yılda ve vade farksız olarak yapacaklar.

Elazığ Belediyesi'nden Kadir Gecesi programı

Elazığ'da devam eden Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Hafız Habib Deveci, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile mest etti.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Karişit, hükümlülerle iftarda bir araya geldi

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, açık cezaevindeki hükümlüler ve görevlilerle bir araya gelerek iftar açtı.

Yavru domuzu önce sevdi, daha sonra doğal ortamına bıraktı

Elazığ'da bir çoban, sürüsünü otlatırken peşine takılan ve ailesini kaybettiği tahmin edilen yavru yaban domuzunu önce sevdi daha sonra kendi elleri ile domuz sürüsünün bulunduğu ortama bıraktı.

Zafran'daki 110 yıllık çeşmede bayram öncesi halılar yıkanmaya başlandı

Elazığ'da bir mahallede kadınlar, 110 yıllık çeşmede halılarını yıkayıp kurumaya bırakarak, geleneksel hale getirdikleri bayram temizliğine başladı.

Bakan Soylu Elazığ'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Afetlerin acı tecrübeleri var, afetlerin şöyle bir sonucu da var; şehirler yenileniyor. Binalar yenileniyor, hem de altyapılarıyla beraber yenilenmiş oluyor. Yeni dönemin hem imar ve inşa açısından hem de ihya açısından modelleri de ortaya çıkmış oluyor' dedi.

İki istisna hariç maske yasağı kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından kapalı alanlardaki maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğu devam edecek.

Elazığ'da 19 bin 174 konut teslim edildi

Elazığ'da meydana gelen depremde 24 bin konut, bin 800 iş yeri ve 2 bin 200 ahırın hasar gördüğünü belirten Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, 'Konutlarımız hasar gördü, yıkıldı ve şuanda da yenileniyor yenilenme işlemleri de bitmek üzere. Bu çerçevede toplam 25 bin konut yapılıyor. Elazığ'da, bunların içerisinden 19 bin 174 tanesinin de kuraları çekildi vatandaşlarımıza da teslim edildi. Bir taraftan dükkanlarımız da devam ediyor, bin 308 tane işyerimiz yapıldı bunlardan da bin 130 tanesinin kurası çekilip teslimleri de gerçekleştirildi' dedi.

Bakan Varank ve Başkan Usta'dan İpek Yolu'na Övgü

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından Türkiye’de ilk defa drone ile tarım arazileri ilaçlanmaya başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, sosyal medya hesaplarından İpek yolu çalışmalarını gündemlerine taşıyarak, Türkiye’ye örnek bir proje olarak gösterdi.

Kovancılar'da Kapıaçmaz Deresi ıslah edildi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden bulunan Kapıaçmaz Deresi ıslah edildi.

Keçiören’de Elazığ Gecesi

Keçiören Belediyesi, Ramazan ayının 23’üncü gününde Elazığ gecesi düzenleyerek şarkı, türkü ve çeşitli gösterilerle vatandaşlara coşkulu bir geceye yaşattı.

GGC'den İHA'ya 5 ödül

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl 36'ncısı düzenlenen Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışmasında İhlas Haber Ajansı (İHA) 5 ödüle layık görüldü.

Elazığlı çocuklardan Hacivat ve Karagöz'e yoğun ilgi

Elazığ'da Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde sunulan Hacivat Karagöz Orta Oyununa çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

23. Sahur Halayı'na yüzlerce kişi katıldı

Elazığ'da sahurun 23'üncü gecesinde valilik önünde de bir araya gelen yüzlerce Elazığlı aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. Uzun halay kuyruğu oluşturan vatandaşlar meşalelerin altında renkli görüntülere sahne oldu.

Başkan Şerifoğulları: Uzun ömürlü hizmetler gerçekleştiriyoruz

Şehrin dört bir yanında devam eden belediye çalışmalarıyla Elazığ'ın gelişimine katkı sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. Yarınlarına hizmet edecek uzun ömürlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz' dedi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş koltuğunu çocuklara devretti

Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, koltuğunu öğrencilere devretti.

Elazığ'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Elazığ'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Vali Toraman koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Alper'e devretti

Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Vali Dr. Ömer Toraman koltuğunu 4. Sınıf öğrencisi Alper Toker'e devretti. Toker'in ilk isteği ise okul bahçesine asfalt dökülmesi oldu.

Elazığ'da jandarma ekipleri, çocukları misafir etti

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü dolayısıyla çocukları ağırladı.