Sağlık

Sağlık Haberleri

Baş ağrısında covid etkisi

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Şule Kefeli Eraslan, Covid-19 öncesi ve sonrası başlayan baş ağrılarını dikkate alınması gerektiğini belirterek, 'Covid-19 esnasında başlayan baş ağrısı bazen aylarca, covid bitmesine rağmen aylarca sürmektedir. Covid enfeksiyonunda oluşmuş baş ağrısının tedavisinde öncelikle bol sıvı alma, varsa sigara ve alkolden uzak durmayı önermekteyiz' dedi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde anjiyografi yöntemi ile tıkalı damar açıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde el bileği üzerinden ve avuç içinden anjiyografi yöntemi ile tıkalı damarlar açıldı.

Ramazan ayında da dişler günde iki kez fırçalanmalı!

Ramazan ayında da diş fırçalamanın önemli olduğunu aktaran Diş Hekimi Ayşenur Çam, 'Hastalarımıza Ramazanda da günde iki kez dişlerini fırçalamalarını tavsiye ediyoruz' dedi.

Uzmanlar uyardı, sahte güneş gözlükleri katarakt yapabilir

Elazığ'da havaların ısınmasıyla birlikte güneş ışınlarından korunmak için gözlüklere yönelen vatandaşlara uyarılarda bulunan uzamanlar, çarşı-pazarda satılan kalitesiz ve markasız gözlüklerin tercih edilmesinin ileride büyük sağlık sorunlarına neden olabileceğini ve hatta katarakt bile yapabileceğini belirtti.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi tıpta son teknolojiyi kullanıyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin bölge illere hizmet verdiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Asude Aksoy 'Hastalarımıza tıbbın gerektirdiği en güncel tedavileri multidisipliner tedavi yaklaşımıyla sunuyoruz' dedi.

Çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat!

Çağın en büyük sıkıntılarından ‘otizm’in görülme oranı her geçen yıl artarken, uzmanlar aileleri çocuklarında ters giden konuları internette araştırarak çözüm bulmaya çalışmak yerine bir an önce bir uzmana başvurmaları gerektiğini belirtti.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Doğan: 'Ramazan ayında mide şikayetleri artmaktadır'

Ramazan ayında oruç tutan hastaların mide şikayetlerinin artmasının nedeninin midenin uzun süre aç kalması ve mide içindeki asidin artarak zayıflamış olan mide tabakasına hasar vermesi olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Zeynal Doğan, Artan diğer bir şikayet ise halk arasında fazla olan reflü şikayetidir. Özellikle kronik gastrit, mide ülseri ve daha önce mide kanaması geçirmiş olan hastalar Ramazan ayında biraz daha fazla sorun yaşamaktadırlar' dedi.

Doç. Dr. Doğdu: 'Kalp hastaları ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek oruç tutabilirler'

Kalp hastalarının oruç tutarken orucun hangi döneme geldiğine dikkat etmesi gerektiğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesinde görevli kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Orhan Doğdu, Yaz dönemine geldiyse, sıvı ve tuz dengesi bozulacaksa özellikle kalp yetmezliği hastalarının oruç tutmasını önermiyoruz. Ama kış, sonbahar ve ilkbahar ayına denk geliyorsa, çok uzun sürmeyecek oruç dönemi oluyorsa hastaların ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek, ilaçlarını nasıl kullanacağını hekime danışarak oruç tutmalarında sakınca yoktur' dedi.

Ramazanda uyku bozukluğuna dikkat!

Ramazan ayında sahur nedeniyle uyku düzeninin bozulmasının bazı hastalıkları tetikleyebileceğini belirten Psikiyatrist Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Bu hastalarımıza özellikle dikkatli olmalarını, doktorlarına danışmalarını tavsiye ederiz. Bipolar duygu durum bozukluğu olan hastalarda uykusuzluk farklı hastalıkları tetikleyebiliyor. Aşırı hareketlenebiliyor, konuşmaları artabiliyor ve huzursuz olabiliyorlar' dedi.

Dr. Nilgün Yıldırım: Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Doç. Dr. Nilgün Yıldırım, 'Erken teşhis ve tanı ne kadar erken konulursa, tedavi de o kadar rahat ve kolay olur. Ne kadar tanı gecikirse, tedavi süresi uzar ve hastalık sıkıntılı olur' dedi.

Dr. Yalçınkaya: Yaşlı hastalarımıza genellikle oruç tutmalarını önermiyoruz

Yaşlı hastalara su alım azlığı ve buna bağlı bazı problemlerin yaşanacağı için oruç tutmamalarını önerdiklerini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, 'Yaşlı hastalarımıza genellikle oruç tutmayı önermiyoruz. Tutacaklarsa da yeterli miktarda su tüketmelerini öneriyoruz' dedi.

İlkbaharda sağlığınıza iyi gelecek 10 gıda

Havaların ısınmaya başlamasıyla artan sürekli uyku isteği, ağrılar, halsizlik ve depresif ruh hâli bahar yorgunluğunun habercisi olabilir. Ama uzmanların tavsiye ettiği 10 gıda ilkbahara iyi bir başlangıç yapmanıza yardım edebilir.

Op. Dr. Emre Yalçın: Gebelerimiz aralıklı olarak da oruç tutabilir

Gebelerin aralıklarla oruç tutabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Yalçın, 'Bir gün tutup bir gün veya daha fazla gün ara verip tekrar oruç tutabilirler. Ancak gebelik şekeri, gebelik tansiyonu, çocukta su azalması, gelişme geriliği gibi durumları olan gebelerde biz oruç tutmayı önermiyoruz' dedi.

Elazığ Belediyesi personelinden kan bağışına destek

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılay'ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek sağladı.

Diyetisyen Tekay: 'Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu iftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketmekten geçiyor'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Ramazan ayında kayısı çayı, keten tohumu, yoğurt gibi besin gruplarının tüketilmesinin sindirim probleminin giderilmesine yardımcı olacağını belirterek, 'Hazımsızlık, kabızlık, sindirim problemleri, halsizlik veya uyku halini giderecek olan temel nokta iftar ve sahur arasında tükettiğimiz sıvı grubudur. Başta su olmak üzere ev yapımı limonatalar, meyve suları, çorba, ayran, süt gibi sıvı gıdalar da sıvı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacaktır dedi.

Elazığ'da 'Çocuğum İçin Önce Ben' semineri düzenledi

Elazığ'da Medical Park Elazığ Hastanesi ve bir eğitim kurumu iş birliği ile 'Çocuğum İçin Önce Ben' adlı seminer düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: Pandemi bitmedi!

Elazığ olarak aşılamada istenilen hedefe ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ' Aşı karşıtlığı ve kararsız vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün azalsa da aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız. Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız' dedi.

Uzm. Dr. Meltem Kanar: Yüz hastalığı başarı ile tedavi edilebiliyor

Trigeminal Nevralji'nin (Yüz Hastalığı) yüz yıkama, dokunma, yemek yeme, diş fırçalama gibi günlük aktivitelerle tetiklenebilen ve 100 binde 5-25 kişide tespit edilebilen bir ağrı türü olduğunu dile getiren Algoloji Uzmanı Dr. Meltem Kanar, 'İşlem steril şartlarda ameliyathane koşullarında uygulanmakta ve yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arasında sürmektedir. Hastalarımız ertesi gün şifa ile taburcu edilmektedir' dedi.

Sürekli üşümeye neden olan 9 durum

Anormal olarak üşümenin besin eksiklikleri, kilo kaybı ve tiroid sorunları gibi farklı nedenleri vardır. Peki, hangi belirtiler ciddi sorunları gösterir? İşte dikkat edilmesi gerekilen durumlar.

Toplam 210 haber.