Sağlık

Sağlık Haberleri

Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli Elazığ'da konuştu

Turkovac'ı geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, 'Şu anda varyantlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Turkovac, alfa ve deltaya karşı korumuş olduğunu gösterdi. Şu sıra Omicron varyantıyla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor' dedi.

Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına 5 yeni müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı Buluşması'nda sağlık çalışanlarına beş müjde birden verdi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde cübbe giyme töreni

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yapılan programda akademik unvanında yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

Prostat büyümesi dikkatle takip edilmesi gerekiyor

Prostat büyümesine bağlı idrar yolu problemlerinin 40 yaş üstü erkeklerin yaklaşık yüzde 75 'inde değişen şiddetlerde saptanabildiğini belirten Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Orhan, 'Tedavi edilmediği takdirde böbrek yetmezliği gibi ciddi sonuçları olabilecek prostat büyümesi, özelikle 50 yaş üstü erkeklerde dikkatli takip edilmesi önem arz ediyor'dedi.

Kötü beslenme iştah arttırıyor

Uzmanlar son yıllarda Türkiye ve dünyada artış gösteren obezite ve diyabet hastalığı için uyarılarda bulunuyor. Kötü beslenenlerin iyi beslenenlere göre daha fazla açlık hissettiğini söyleyen iç hastalıkları uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, sebebinin ise insülün direncinin artması olarak açıkladı. Çalışkan aynı zamanda probiyotiklerin önemine de değinerek insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

Elazığ maskesiz hayata çabuk ısındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan maske takma zorunluluğunun sadece kapalı ortamlarda mesafe kuralına göre uygulanacağını bildirdikten sonra Elazığ’da birçok vatandaş maskeye veda etti.

Maske ve HES kodu zorunluluğu kaldırıldı!

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede beklediği açıklamayı yaptı. Açık alanda maske kullanımı ve HES Kodu zorunluluğu kaldırıldı. Kapalı ortamda havalandırma yeterliyse ve mesafe varsa maske şart değil.

Elazığ’daki ambulans sayısı 64 oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen bir ambulansla birlikte il genelindeki ambulans sayısı 64 oldu.

Uzmanlardan futbolculara antrenman uyarısı!

Elazığspor’un genç futbolcusu Selim Enes Özeren’in iki buçuk yıl içerisinde 3 kez ön çapraz bağı koptu. Başarılı geçen ameliyat sonrası futbolcu taburcu edilirken, tedaviyi üstlenen Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Taneli, uygun olmayan koşul ve zeminlerde yapılan sporun ve yoğun antrenman temposunun ön çapraz bağın kopmasına sebep olabildiğine dikkat çekti.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gastroenteroloji uzmanı göreve başladı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine yeni atanan çocuk gastroenteroloji uzmanı Dr. Asiye Elvan Kumkayır, hasta kabulüne başladı.

İl Müdürü Polat ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konusunda bilgilendirmelerde bulundu

Sağlıklı hayat merkezlerinin bağımlılıkla mücadelede en önemli birimler haline geldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli toplumsal sorunlardan biri haline gelen bağımlılık, her geçen gün artan bir hız ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmeye devam etmektedir' dedi.

Kolesterolün önemi kanda ortaya çıktı

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Baydar, kolesterolün önemine dikkat çekerek, “Kalp ve damar hastalıklarında en önemli risk faktörü şüphesiz kolesterol yükseklikleridir. Kandaki görüntüsü bile bunu gözler önüne seriyor. Kolesterolü normal olan hastanın kanı berrak görünümlü. Kolesterolü yüksek olan hastanın ise bulanık ve katı görünümde. Bu iki görüntü arasındaki fark kolesterolün önemini çok güzel ortaya koyuyor” dedi.

10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi

Elazığ’da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Elazığ’da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasına giren Elazığ’da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti.

İl Müdürü Polat: Yerli aşımız TURKOVAC ile daha güçlüyüz

En küçük olumlu bir havada vatandaşların rehavete kapılarak tedbirleri elden bıraktığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Şu an Elazığ olarak bu rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız. Tedavi gören hastalarımızın yüzde 98’e yakını ya aşısız ya da aşılarını tamamlamayanlar oluşturmaktadır' dedi.

Vaka sayılarında Elazığ, haftalık artışta ilk sırada yer aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı haftalık insidans haritasına göre korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında Elazığ, haftalık artışta ilk sırada yer aldı.

İl Müdürü Polat: Bu durum bizleri kaygılandırıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Her an yeni vaka sayılarına dahil olabilirisiniz' dedi.

Son 24 saatte korona virüsten 309 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 309 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 94 bin 730 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Kolesterolün önemi kanda ortaya çıktı

Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Baydar, kolesterolün önemine dikkat çekerek, 'Kalp ve damar hastalıklarında en önemli risk faktörü şüphesiz kolesterol yükseklikleridir. Kandaki görüntüsü bile bunu gözler önüne seriyor. Kolesterolü normal olan hastanın kanı berrak görünümlü. Kolesterolü yüksek olan hastanın ise bulanık ve katı görünümde. Bu iki görüntü arasındaki fark kolesterolün önemini çok güzel ortaya koyuyor' dedi.

Toplam 210 haber.