Ekonomi

Elazığ'dan ve ülkemizden ekonomi haberleri elazigonline.com'da

Ekonomi Haberleri

Kırgızistan-Türkiye İş Fırsatları Toplantısı Elazığ'da yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) öncülüğünde Kırgızistan-Türkiye İş Fırsatları Toplantısı gerçekleşti.

Elazığ'da ihracat rakamlarındaki artış devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye ihracat raporuna göre, 2021 yılının ilk dört aylık döneminde 129 milyon 402 bin dolar ihracat yapan Elazığ, 2022 yılının ilk dört aylık döneminde ise 138 milyon 213 bin dolar ihracat ile yükselişini devam ettirdi.

Asilhan Arslan: Haklılığımız tescillenmiştir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 'Bugün geldiğimiz noktada Ankara 13. İdare Mahkemesi esastan karara bağlayarak ihaleye ikinci kez iptal etmiştir. Verdiğimiz mücadelenin haklılığı yüce Türk Adaletinde bir kez daha tecelli bulmuştur. Davaya konu olan tüm itirazlarımız dava kararında yer almış ve haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir' dedi.

Maden rezervi sahasının ihalesi iptal edildi

Elazığ'da maden rezervleri ile ilgili EMMAD'ın açtığı dava, ihalenin iptali ile sonuçlandı.

Bakan Bilgin'den emekliye maaş müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşlarının artacağını ve ayrıntıları 1 Mayıs'ta duyuracağını söyledi.

Asilhan Arslan: Son ana kadar ihaleye girme koşullarını zorladık

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Girişim Grubunun maden rezervi ihalesine katılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Ortaya konulan bu mücadelenin tek gayesi şehrimizin menfaatlerinin korunmasıdır'

Maden ilçesinde rezervde ortaya konulan mücadelenin tek gayesinin şehrin menfaatlerinin korunması olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kişilerle ve kurumlarla polemik ve söz düellosu yapacak vaktimiz yok. Kaldı ki ilimizin ve halkımızın ihtiyaç ve beklentileri açıktır dedi.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi için toplantı düzenlendi

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından ilçedeki madenin işletilmesi adına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Maden ilçesinde 'Polimetal maden sahası ihale süreci değerlendirme toplantısı' düzenlendi.

Mobil tarifelere yüzde 52.5 zam geldi

BTK'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre mobil şebekelerden yapılan yurt içi aramalara yüzde 52.5 oranında zam yapıldı.

Benzin ve motorinde hatırı sayılır indirim yolda

Benzin ve motorin fiyatlarına indirim bekleniyor. Tarih belli oldu. 11 Nisan Pazartesi'yi 12 Nisan Salı'ya bağlayan gece akaryakıt fiyatlarında yaklaşık 1.5 TL indirim bekleniyor.

İhracatta Elazığ'ın gözü yükseklerde

Elazığ'da 2022'nin ilk 3 ayında 83 ülkeye toplam 98 milyon 976 bin dolar ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

20 kalem üründe fiyatların sabitlenmesi gündemde

AK Parti kurmayları son dönemde vatandaşın belini büken hayat pahalılığı için düğmeye bastı. Enflasyonla mücadele konusunda bazı öneriler üzerinde çalışan yetkililer, dar gelirli vatandaşın tükettiği ortalama 20 kalem ürünün belirlenip fiyatlarının sabitlenmesini gündeme aldı. Bunların arasında yağ, un, şeker, bebek bezi gibi ürünlerin yer alacağı ifade ediliyor.

Elazığ'da çiftçilere baklagil tohum desteği

Elazığ'da 'Baklagil Ekiyorum Toprağımı ve Soframı Zenginleştiriyorum' projesinde çiftçilere tohum desteği sağlandı.

Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Zam geliyor

Bayram ikramiyelerine yapılacak zam ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Başvuruya gerek yok. Üstelik ikramiye sadece emekliye değil, dul, yetim ve malullük aylığı alanlara da ödenecek.

TKDK'dan Elazığ'a 536 milyon liralık yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü 14 Ocak tarihinde ilan edilen ve proje kabulleri 25 Mart'ta tamamlanan 11.Başvuru çağrı dönemini rekor bir başarı ile tamamladı.

Benzin ve motorine indirim geliyor

Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 2.28 TL, motorine ise 1.93 TL indirim gelecek.

Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere EPDK'dan fren

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 'azami uzlaştırma fiyatı' ile doğal gaz ve kömür gibi ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engelleneceğini söyledi.

Kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü istişare toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına (Elazığ TSO) kayıtlı kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü temsilcileriyle sektörün sorun ile beklentileri konulu istişare toplantısı yapıldı.

Elazığ'da üreticilere 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı

Elazığ'da ipek böcekçiliğini desteklemek için üreticilere ücretsiz olarak 6 bin 500 dut fidanı dağıtıldı.

Toplam 232 haber.