Ekonomi

Elazığ'dan ve ülkemizden ekonomi haberleri elazigonline.com'da

Ekonomi Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığından şeker açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, "Şu anda piyasada şeker konusunda da ayçiçek yağı hususunda olduğu gibi benzer spekülatif bir hareket yaşanmaktadır. Türkiye’nin 2020-2021 üretim döneminden 400 bin ton şeker rezervi mevcuttur" ifadelerine yer verildi.

Elazığ'da ücretsiz dut fidanı dağıtılacak

Elazığ'da ipek böcekçiliği yapan veya yapmayı planlayan çiftçilere 6 bin 512 adet ücretsiz dut fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Tarihi Kapalı Çarşı'da Ramazan hazırlığı başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşı'sında esnaf, hazırlıklara başladı.

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' hizmete girdi

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' projesi, Hilalkent Sosyal Hizmet Binası'nda hizmete girdi.

Elazığ Girişim Grubu alımları sona eriyor

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan maden rezervinin Elazığlı iş adamları tarafından çıkartılması için Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Elazığ Girişim Grubuna katılım yarın sona eriyor.

EPDK Başkanından tavan fiyat sinyali

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz akaryakıt fiyatları ile ilgili 'tavan fiyat' sinyali de vererek 'Fiyatları serbest piyasa koşullarında oluşmaktadır. Bu oluşumda en önemli pay; petrol fiyatları ve dövizdeki hareketlerdir" dedi.

Başkan Arslan rapor sunmuştu, Türkiye gündemine taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın hafta içerisinde TOBB ve Elazığ Valiliğine sunduğu kamu taahhüt sektörü sorunları ve çözüm önerileri raporu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye takdim edildi. Başkan Hisarcıklığlu sosyal medya paylaşımı ile konuyu kamuoyu ile paylaştı.

Fahiş fiyat ve stok denetimleri sürüyor

Elazığ'da valilik koordinesinde kurulan ekipler, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Vali Toraman'dan fahiş fiyat ve stok denetimi

Elazığ Valisi Ömer Toraman, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi gerçekleştirdi.

Elazığ'da stoklarda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunuyor!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, stoklarda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunduğunu belirtti.

Asilhan Arslan: Bölgede yaklaşık 20 milyar dolar değerinde bakır rezervi var

Elazığ'da MTA tarafından bulunan Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır maden yatakları hakkında konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, İçindeki diğer madenlerle birlikte buradaki 35 milyon tonluk yataktan yaklaşık 12 milyar dolarlık bir gelir hedeflenmekte. Devam eden sondajlarla birlikte başka yataklar da olacaktır dedi.

Tarım Bakanı Kirişçi'den ayçiçeği açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak bazı temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Türkiye’nin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunduğunu ifade etti.

Hem meslek öğreniyorlar, hem de harçlıklarını çıkarıyorlar

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesindeki kuaför ve güzellik merkezi bölümünde öğrendiklerini hayata geçirerek okul harçlıklarını çıkarıyor.

ETB Başkan Adayı Arslan'ın çalışmaları devam ediyor

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı ve ELKAS Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Arslan, seçim çalışmalarını devam ediyor. Arslan yaptığı açıklamada 'Borsamızı etkin hizmet üreten bir yapıya kavuşturacağız' ifadelerinde bulundu.

Alacakaya'da doğalgaz bulundu!

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Maden Tektik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından doğal gaz rezervi bulundu.

250 faaliyetin yer aldığı yayın, ETSO tarafından TOBB'a sunuldu

TOBB Akreditasyon sürecinde öncelikle üyelere, Elazığ’da ile iş dünyasına değer üretmek ve bunu sürdürülebilir kılmak için gayret gösterdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, “42 ana başlıktaki 250 aksiyonumuzun her biri şehrimizin ve ticaretimizin gelişmesine odaklıdır” dedi.

Maden'de vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürüyor

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından Elazığ'da yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulundu. Değerlendirmelere göre bulunan maden rezervlerin toplam piyasa değerinin miyarlarca dolar olduğu belirtildi.

Benzin ve motorine indirim geldi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 23 kuruş, motorinin ise 96 kuruş indirim yapıldı.

Benzin ve motorine indirim geliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla sonrası 105 doları gören petrol fiyatlarının 93 dolar seviyesine gerilemesi akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Pazartesi gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim bekleniyor.

Toplam 232 haber.