Ekonomi

Elazığ'dan ve ülkemizden ekonomi haberleri elazigonline.com'da

Ekonomi Haberleri

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Hazine Bakanlığı'ndan açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya askeri müdahalesinin muhtemel ekonomik ve finansal etkilerinin tarım, turizm, dış ticaret, enerji ve müteahhitlik dahil her boyutuyla istişare içinde takip edildiğini ve tedbirlerin kararlılıkla alınacağını bildirdi.

Olası Rusya-Ukrayna savaşı gıda fiyatlarını etkiler mi?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim, yavaş yavaş sıcak savaş noktasına doğru sürükleniyor. Olası savaşta sadece iki ülke değil, bölgedeki birçok ülke ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayacak. Bu ülkelerden biri de,Rusya'dan enerji ve tahıl ithal eden Türkiye olabilir. Bu çerçevede savaş çıkması ekmek fiyatlarını bile doğrudan etkileyebilir.

Yeni üretim hızlanmazsa konut fiyatları düşmeyecek

Pandemide küresel tedarik zincirindeki kırılmalarla inşaat maliyetlerinin artmasıyla yeni konut yapımı neredeyse durdu. Emlak sektöründe varolan inşaatların bitirilmesi ve yeni konutların yapımıyla ev fiyatlarının ancak bu yolla gerileyebileceği düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte indirimli tarife 1 Mart'ta

Elektrik faturalarına yapılacak yeni düzenleme ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planlıyoruz. Bu adım da milletimizin sesine kulak verdiğimizin göstergesidir' dedi.

Ihlamurun kilosu 350 TL'den alıcı buluyor

Soğuk havaların vazgeçilmezi ıhlamur çeşitlerinin kilosu, aktarlarda 300 ile 350 TL arasında alıcı buluyor. Fiyatlar ile ilgili açıklama yapan aktarcılar 'Fiyatları işin ehli olmayan satıcılar yükseltiyor' dedi.

Başkan Arslan: İlimiz için tarihi bir dönem noktası olan yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, gündemdeki konular ile ilgili açıklama yaptı.

Piyasalarda Rusya etkisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyan kararı onaylamasıyla piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başladı.

Başkan Arslan: Hiçbir soru cevapsız kalmayacak

MTA tarafından Elazığ/Maden ilçesindeki maden sahasının ihaleye çıkarılması sürecinin ardından Elazığ’da Meslek Kuruluşları, STK’lar ve iş dünyası tarafından maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar ve tüm süreçlerle ilgili merak edilen her bir başlık Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan ARSLAN tarafından 21 Şubat Pazartesi günü Saat:21.00’da Kanal Fırat TV’de 'Gündem Özel' programında masaya yatırılıyor.

Elazığ'daki lavanta üreticileri birleşme kararı aldı

Bölgenin en büyük fide üreticilerinden biri olan 'Mucize Otlar' organizasyonun katılımıyla bir araya gelen üreticiler kooperatif kurma kararı aldıklarını açıkladılar.

Haksız fiyat artışlarına karşı şikayet bildirim sistemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları mağdur etmeye yönelik haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için şikayet bildirim sistemi oluşturdu.

Binalara en az yüzde 5 'yenilenebilir enerji' şartı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz tüketim desteği başvuruları bugün başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz tüketim desteğinde başvuruların bugün itibarıyla başladığını açıkladı.

Elazığ’da 3 yılda 124 bin 334 kilogram atık yağ ekonomiye kazandırıldı

Elazığ Belediyesi tarafından gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak çerçevesi altında son 3 yılda 124 bin 339 kilogram atık yağ toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

Risk alarak baraj sahasını eken çiftçileri 'Yağış' endişesi sardı

Elazığ’da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasında tarım yapan çiftçiler, yaşanan yağışlara bir yandan sevinirken diğer yandan ise endişeli. Her sene risk alarak tarım yaptıklarını dile getiren çiftçiler, baraj debisinin yükselmesiyle mahsulün su altında kalacağını söyledi.

Konutta KDV indirimi!

Son dönemlerde enflasyondan dolayı artan emlak emlak fiyatlarına devlet el atıyor. Planlanan ikili sistem ile hem üretici hem de tüketicinin rahatlaması hedeflenirken 155 metrekare bir evin ortalama KDV'si olan 180 bin lira yeni sistemde 83 bin liraya kadar düşecek.

Olumsuz hava koşulları ve artan maliyetler balık fiyatlarına yansıdı

Son günlerde etkili olan soğuk hava ve artan maliyetler balık fiyatlarına olumsuz yansıdı. Balıkçı tezgahlarında hamsi 40, istavrit 40 ve palamut 45 liradan satılıyor.

Başkan Yardımcısı Çelik'ten teşvik açıklaması

Elazığ Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Fariz Çelik, özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık işveren hissesi sigorta pirimi teşvikinin uzatılması çağrısında bulundu.

Elazığ TSO'dan kamuoyuna önemli duyuru!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde oluşturulan Elazığ Girişim Grubu tarafından Elazığ'ın Maden İlçesindeki maden sahası ile ilgili ön talep toplanması işlemlerine yarın (16.02.2022 Çarşamba) başlanacak.

Havyarı 2 milyon liralık balık tekrar ağlara takıldı

Elazığ’da, Karakaya Baraj Gölünde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadıktan sonra hayvanı tekrar suya bıraktı.

Toplam 232 haber.