Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

129 yıllık Osmanlı Sancağı devir teslim töreni yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü törenlerinde, 129 yıllık Osmanlı sancağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a teslim edildi.

Gürsel Erol: Maden ihalesi şeffaf ve kamu zararı oluşmadan yapılmalıdır

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol dün TBMM’de yaptığı konuşmada Elazığ kamuoyu için önemli olan maden sahası ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü hizmete giriyor

Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmete açacağı 1915 Çanakkale Köprüsü, 'dünyanın en büyük asma köprüsü' olarak tarihe geçecek.

Seçim barajı düşüyor

AK Parti ve MHP milletvekillerinin seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifi, yarın TBMM Başkanlığına sunulacak.

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Sana bir iyi bir de kötü haberim var

MHP Lideri Bahçeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretindeki 'ilkesiz' açıklamalarına tepki göstererek 'Sayın Kılıçdaroğlu, madem bu kadar geniş gönüllü ve hazır cevapsın, o zaman hodri meydan' dedi.

BBP Genel Başkanı Destici: Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bir an önce beklentimiz Rusya’nın saldırılarını ve işgali durdurması. Önce ateşkes ilan edilip sonra tekrar eski sınırlara dönmek şartıyla barışın sağlanmasını arzu ediyoruz. Yoksa bu gidişat çok tehlikeli. Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir. Bu kıvılcım onun kıvılcımı dahi olabilir" dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı yeni hizmet binası açılışı yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Biz değer siyaseti ile varız ve yine değer siyaseti ile var olacağız. Bundan sonra bundan önce olduğu gibi bu milletin, bize gösterdiği istikamete yürüyeceğiz. AK Parti sevdası bu milletin sevdasıdır dedi.

Elektrik faturalarına yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası elektrik faturalarında rahatlama yaratacak bazı kararlar açıkladı. Erdoğan, meskenlerdeki düşük tarife sınırını ayda 240 kilovatsaate yükseldiğini duyurdu. Ayrıca tarımsal sulama ve meskenler için KDV'nin yüzde 8'e düşürüldüğünü belirten Erdoğan, kademeli tarife uygulamasını ticarethaneleri de kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu.

6 muhalefet partisi lideri ortak metni açıkladı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin üzerinde anlaştığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ açıklandı.

Türkiye'nin ilk başörtülü Belediye Başkanı Fethiye Atlı, 28 Şubat'ı anlattı

28 Şubat mağduru 7 yıllık Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, "Başörtü hiçbir zaman kaos olmadı, şu anda başörtümüzle hizmet ediyoruz. Hem bu dünyada hem de ahirette haklarımı helal etmeyeceğim. Belki timsah gözyaşları döküyor diyecekler ama sıkıntıları biz yaşadık” dedi.

Belarus'ta Rusya krizi!

Belarus muhalefet lideri, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun Ukrayna işgalinde Rusya’ya destek vermesi nedeniyle Belarus’a ihanet etmekle suçladı ve kendisini devlet başkanı ilan etti.

Fatih Erbakan: Montrö'den taviz verilmemeli

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin, "Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne sahip çıkması, NATO ve Rusya nezdinde yapılacak girişimlerle savaşın bir an önce sona ermesi için etkin şekilde arabuluculuk yapması, Montrö Anlaşması’na tavizsiz şekilde uyması son derece önemlidir" dedi.

Tarımsal destek ödemeleri başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, '546 milyon 987 bin 561 liralık tarımsal destek ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz' dedi.

Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama: Kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sona erdi. Zirve sonrası yapılan açıklamada, "Bölge ve dünya güvenliğine de tehdit oluşturan bu saldırının durması için Rusya ve uluslararası platformlar nezdinde bulunulabilecek girişimlerin değerlendirildiği zirvede, Türkiye’nin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı" denildi.

Vekillerin 'Maden' birlikteliği göz dolduruyor

Hürriyet yazarı Nuray Babacan, Elazığ’da bulunan madenlerin ihaleleri konusunda Elazığ milletvekillerinin dayanışma içinde olduğunu yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu: İktidar olursak 6 ayda çarklar dönecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda, "İktidar olursak, 6 ayda bu ülkenin çarkları dönecek, Türkiye tekrar itibar kazanacak" dedi.

Bahçeli'den MHP'li belediyelere suda indirim talimatı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li belediye başkanlarına su fiyatlarında yüzde 7 oranında indirim yapılması talimatını verdi.

Mustafa Sarıgül: Siyaseti yuvarlak masalarda değil, halkın içinde yapmaya devam edeceğiz

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Bizim hiçbir ittifakla yakınlığımız, temasımız yok. Biz milletimizle ittifak yapmaya devam edeceğiz. Siyaseti kulislerde, lobilerde, yuvarlak masalarda değil, sokakta ve halkın içinde yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Başkan Burak Kürüm, başkanlığının birinci yılını kutluyor

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, başkanlığının birinci yılını kutluyor.

Toplam 273 haber.