Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ haber son dakika, Elazığ gündem

Genel

Elazığ Gündem haber portalında, Elazığ güncel haberlerine, Elazığspor'dan sıcak gelişmelere, Elazığ son dakika, trafik kazası ve asayiş haberlerine hız bir şekilde ilk siz erişin.

Genel Haberleri

Harput mart ayında beyaza büründü

Elazığ'ın bin 73 rakımlı tarihi Harput Mahallesi'nde mart ayında kar yağışı etkili oldu.

Elazığ'da sağanak yağış etkili oldu

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Yetkililer meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Baskil'de kar yağışı etkili oldu

Baskil'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırırken, ilçe merkezi ve köyler beyaza büründü.

Elazığ Jandarma kadınları unutmadı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gün içerisinde düzenlediği çeşitli etkinliklerle kadınları yalnız bırakmadı.

Elazığ polisi, kadınları karanfillerle karşıladı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla trafikte yaptıkları uygulamada, kadınları karanfillerle karşıladı.

Nevruz çiçekleri açmaya başladı

Elazığ'da baharın müjdecisi olan 'nevruz çiçekleri' açmaya başladı.

Askıda çiçek kampanyasını Kadınlar Gününde de devam ettirdi

Elazığ'da yaşayan Tansel Bahat, 14 Şubat Sevgililer Gününe özel başlattığı 'Askıda Çiçek' kampanyasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de devam ettiriyor.

Temür Köyü'nün hem Emine Ablası hem de muhtarı

Elazığ'da, 1999 yılında girdiği seçimi kazanarak kentin ilk kadın muhtarı olan 61 yaşındaki Emine Altuntaş, son seçimde muhtarlığı eşinden alarak yeniden görev başına geçti. Uzun yıllardır muhtarlık yapan Altuntaş, yaptığı çalışmalarla köyün 'Emine ablası' oldu.

Elazığ'da 22 bin dekar tarım arazisi suyla buluşacak

Elazığ'da 2022 yatırım programında yer alan Uluova Gökçe Göleti ve Sulaması Projesi ile 22 bin 850 dekar tarım arazisi suyla buluşacak.

Kadın muhtar cinayete kurban giden kadınların isimlerini ağaçlarda yaşatacak

Elazığ'da kadın muhtar Seda Gündoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hayatını kaybeden kadınların isimlerini ektikleri ağaçlarda yaşatarak farkındalık oluşturdu.

Neredeyse Harput'taki tüm kedilere Nuriye Teyze bakıyor

Elazığ'da 63 yaşındaki Nuriye Teyze, ailesiyle birlikte sokakta yaşayan 70'e yakın sokak kedisine kışın evinin içinde, yazın ise evinin bahçesinde çocuğu gibi bakıyor.

Zazaca çevirili tiyatro oyunu sergilendi

Fransız yazar Moliere'in Hastalık Hastası eserinin Zazaca çevirisi olan ve Elazığ'da sahnelenen 'Newiş Neweşi' tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Elazığ'da 17 köy yolu ulaşıma açıldı

Elazığ’da önceki gece etkisini gösteren kar yağışından dolayı kapanan 24 köy yolundan 17’sinin yolu ulaşıma açılırken, 7 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Şehitlerimiz Osman Paşa ve silah arkadaşları için Elazığ'da mevlit okutuldu

Elazığ’da 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin şehadetleri anısına İzzetpaşa Camii'nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okuma programı düzenlendi.

Elazığ Jandarma gönülleri fethetti

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tekerlekli sandalyesi kullanılmaz hale gelen engelli genci yalnız bırakmadı. Ekipler tarafından alınan sandalye engelli bireye teslim edildi.

Fırat Üniversitesi TEKNOFEST’in akademik paydaşı oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ), Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) akademik paydaşı oldu.

Zamansız çiçek açan badem ağaçları

Elazığ'da çetin geçen kış aylarının ardından baharın müjdecisi olan bademler çiçekler açtı. Zamansız açan çiçekler vatandaşları hayrete düşürdü.

‘Çedene Kahvesi'nin tescillenmesi üreticiyi sevindirdi

’Çedene kahvesinin’ Türk Patent Enstitüsü’nce tescillenerek Elazığ mutfağının coğrafi işaretli ürünleri arasında yerini alması kahve üreticilerini sevindirdi.

Kanser tedavisi gören gencin hayalini jandarma gerçekleştirdi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, kanser tedavisi gören 23 yaşındaki gencin jandarma kıyafeti giyme ve araçlarına binme hayalini gerçekleştirdi.

Toplam 2558 haber.