Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ haber son dakika, Elazığ gündem

Genel

Elazığ Gündem haber portalında, Elazığ güncel haberlerine, Elazığspor'dan sıcak gelişmelere, Elazığ son dakika, trafik kazası ve asayiş haberlerine hız bir şekilde ilk siz erişin.

Genel Haberleri

Elazığ'da 14 bin 698 bina incelendi: 3 bin 309 bina ağır hasarlı

Elazığ'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında şimdiye kadar 14 bin 698 bina incelendi. İncelemede 34 binanın acil yıkılacak, 3 bin 309 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

Köy sakinlerinden depremzedelere anlamlı destek

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Kavak köyünde yaşayan vatandaşlar depremden zarar gören afetzedeler için topladıkları 171 bin lirayı AFAD yardım hesabına yatırarak örnek bir davranış sergiledi.

Elazığ Belediyesinden konteyner kent kurulumuna destek

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Depremin simgesi Yağmur'un en büyük hayali gerçekleşti, sanatçı Deniz Toprak ile düet yaptı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 40 saat sonra enkaz altından çıkartılan ve 'Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba' sözleriyle hafızalara kazınan 9 yaşındaki Yağmur Albayrak'ın en büyük hayali gerçekleşti. Yağmur, kendisi için İstanbul'dan Elazığ'a gelen sanatçı Deniz Toprak ile hastane odasında düet yaptı.

5.6 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi.

Çelik konstrüksiyonlu evler büyük ilgi görüyor

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından köylere yapılan çelik konstrüksiyonlu evler, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından büyük ilgi görüyor.

Küçük Taha, tedavisini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Elazığ'da beyin tümörü nedeniyle tedavi gören 8 yaşındaki Taha Sis, masraflarını üstlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü çektiği video ile kutladı.

Elazığ'da 450 yılık tarihi konaklar depreme direniyor

Son 3 yılda 6 üzeri 3 büyük deprem gören Elazığ'ın 450 yıllık tescilli konakları, zamanın yanı sıra adeta depremlere de direniyor. En ufak çökme veya çatlağın olmadığı kerpiçten yapılan konaklar, görenleri şaşırtıyor.

33 saat sonran enkazdan çıkartılan depremzede, 'AFAD'ın ışığını görünce ağladım'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde enkaz altından 33 saat sonra çıkartılan Filiz Gülmez (57), 'AFAD'ın ışığını görünce ağladım. Kurtulacakmışım, gök yüzünü görecekmişim dedim' ifadelerini kullandı.

Pakistan'dan çıkan yardım tırları konvoy halinde görüntülendi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Pakistan'dan gönderilen yardım tırları, konvoy halinde görüntülendi.

Depremin simge ismi minik Yağmur, 'Artık üşümüyorum aksine terliyorum'

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 40 saat sonra enkaz altında çıkartılan ve 'Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba' sözleriyle hafızalara kazınan 9 yaşındaki Yağmur Albayrak, yaşadıklarını anlattı. Artık üşümediği ve aksine terlediğini dile getiren Yağmur, ardından muhabirden mikrofonu alarak şarkı söyledi.

40 saat sonra enkazdan çıkartılan minik Yağmur'a hastanede mini konser

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 40 saat sonra enkaz altında çıkartılan ve 'Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba' sözleriyle hafızalara kazınan 9 yaşındaki Yağmur Albayrak için hastane odasında mini konser verildi. Yağmur, müzik eşliğinde şarkılar söyledi.

Elazığ'da depremzedelerin konakladığı alanlar dezenfekte edildi

Elazığ Belediyesi, Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu'nda ve Kırklar Mahallesi Konteyner Kent'te kalan depremzedelerin sağlığı için tüm yaşam alanlarında hijyen ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Kovancılar'dan deprem bölgesine araç ve personel desteği

Kovancılar Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından deprem bölgesinde görevlendirmek üzere 6 iş makinesi ve 7 personel gönderdi.

Elazığ'ı tedirgin eden görüntü: Zemin sıvılaşması Palu'da da görüldü

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerin ardından Yolüstü köyünde meydana gelen zemin sıvılaşması bu kez de Palu'da görüntülendi.

Elazığ'da kar üzerindeki domuz sürüsü dron ile görüntülendi

Elazığ'da karla kaplı arazide domuz sürüsünün kaçışı dron ile görüntülendi.

Ayakkabı boyacısından anlamlı bağış: Bir haftalık gelirini depremzedeler için bağışladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması amacıyla düzenlenen Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasına Elazığlı ayakkabı boyacısı Bayram Bozay da 1 haftalık gelirini bağışladı.

Gönüllü berber ve kuaförler, depremzedeleri tıraş etti

Elazığ'da gönüllü berber ve kuaförler, KYK kurdunda misafir edilen depremzedeleri tıraş ederek kişisel bakımlarını yaptı.

'Depremde hayatını kaybeden kızım, evcilik oynuyoruz sanıyordu'

Kahramanmaraş merkezli depremde eşini ve 8 yaşındaki kızını kaybeden, 50 saat sonra diğer kızıyla birlikte enkazdan çıkartılan Fatoş Seçkin o anları anlattı.

Toplam 2570 haber.