Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ haber son dakika, Elazığ gündem

Genel

Elazığ Gündem haber portalında, Elazığ güncel haberlerine, Elazığspor'dan sıcak gelişmelere, Elazığ son dakika, trafik kazası ve asayiş haberlerine hız bir şekilde ilk siz erişin.

Genel Haberleri

4.6 büyüklüğündeki depremde zeminde sıvılaşma oluşması uzmanları da şaşırttı

Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4,6'lık deprem sonrası Yolüstü köyünde metrelerce uzanan yarıkların zemin sıvılaşması olduğu tespit edildi. Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, 4,6 büyüklüğündeki bir depremde meydana gelen sıvılaşmaya kendilerinin de şaşırdığını söyledi.

Yabancı uyruklu öğrenciler depremzedeler için seferber oldu

Fırat Üniversitesinde okuyan 20 yabancı uyruklu öğrenciden oluşan kurtarma ekibi, depremzedeler için seferber oldu.

Elazığ'dan Malatya'daki depremzedelere yardım

Umut Kervanı Vakfı Elazığ'ın Karakoçan ilçe temsilciliği, vakfa bağışlanan küçük ve büyükbaş hayvanların kesimini gerçekleştirip, Malatya'da depremzedelere yemek dağıtan aşevine etleri teslim etti.

Pencereden atlayan depremzede, 'Çok fazla ses, uğultu ve titreme vardı'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde pencereden atlayan ve topukları kırılan Uğurcan Engüzel (29), 'Binada çok fazla ses, uğultu ve titreme vardı. Yatağımın karşısında olan koridordaki duvar, çatlama sesleri geldikten sonra yıkıldı' dedi.

Tarihi camideki denge sütunları 3 büyük depremde de kusursuz döndü

Elazığ'ın tarihi İzzet Paşa Camiinde bulunan denge sütunları, 3 büyük depremde de kusursuz döndü.

Karakoçan'da ağır hasarlı 11 binada boşaltma işlemi sürüyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Kaymakamlık, ağır hasarlı 11 binanın tespitini yapıp tahliye kararı aldı.

Elazığ'da fay hattındaki zemin sıvılaşması böyle görüntülendi

Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası Yolüstü köyünde metrelerce uzanan fay hattındaki zemin sıvılaşması bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Elazığ Belediyesi'nden deprem bölgesine destek sürüyor

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması için başlattığı destek çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzedelerin konakladığı yurtlarda hijyen çalışmaları

Elazığ'da bulunan yurtlarda kalan depremzedelerin sağlığı için hijyen çalışmaları gerçekleştirildi.

Jandarma ekipleri depremden etkilenen çocukları unutmadı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem nedeniyle Elazığ'a gelen depremzede aileleri jandarma ekipleri ziyaret etti.

Maden ilçesinde ağır hasarlı binalara girişler yasaklandı

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerin şiddetli hissedildiği ve artçı sarsıntıların yaşandığı Elazığ'ın Maden ilçesinde, ağır hasarlı binalara girişler yasaklandı.

Karakoçan'da hasarlı binalar kontrol ediliyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremin ardından Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde hasarlı binaların kontrolü sürüyor.

Depremde eşini kaybeden ve kendi enkaz altından çıkartılan depremzede, 'Sanki bir rüzgar geldi evi götürdü'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden yaralı olarak kurtulan yaralılar o anları anlattı. Depremde eşini kaybeden ve kendisi enkaz altından 3 saat sonra yaralı çıkartılan İzzet Birişik, 'Sanki bir rüzgar geldi evi götürdü. Bu bir deprem değil kıyametti' dedi.

Engelli taraftardan duygulandıran hareket: İmzalı formasını depremzedeler için satışa çıkardı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubatta yaşanan deprem felaketi sonrası tüm Türkiye deprem bölgeleri için seferber olurken Fenerbahçe taraftarı olan bedensel engelli Elazığlı Yavuz Şen, imzalı formasını depremzede vatandaşlar için satışa çıkardı.

Elazığ depreminde kızını kaybeden ve enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı: 'Enkaz altından çıkarılanları görüyorum sanki kızım'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 29 yaşındaki kızını kaybeden ve kendisi de enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı, 'Enkaz altından çıkarılanları görüyorum sanki kızım. Televizyon açamıyorum, üzülüyorum. Sürekli ağlıyorum. Gözyaşım durmuyor. Yatağa giriyorum sabaha kadar tespih çekiyorum' dedi.

HAYDİ, deprem bölgesindeki can dostlarını yalnız bırakmadı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı HAYDİ ekipleri, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı.

Depremden yaralı kurtulan Zeynep Aslan: 'Her yer yerle bir oldu, bizde öyle olduk'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden yaralı olarak kurtulan yaralılar o anları anlattı. Deprem anında pencereden çıkarak kaçan Zeynep Aslan 'Her yer yerle bir oldu, bizde öyle olduk. Hangi mahalle bizim bilmiyoruz, tanıyamıyoruz' dedi.

Elazığ Valiliği'nden OHAL açıklaması

Elazığ Valiliği, OHAL ilan edilen iller arasında bulunmadıklarını, genel hayata etkili afet bölgesi ve mücbir sebep hali ilan edildiğini bildirildi.

Elazığ Belediyesi'nden depremzede çocuklara yönelik piknik

Elazığ Belediyesi ekipleri depremin izlerini silmek için çocuklara yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede çocuklar ekipler eşliğinde piknik yapıp eğlendi.

Toplam 2570 haber.