Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ haber son dakika, Elazığ gündem

Genel

Elazığ Gündem haber portalında, Elazığ güncel haberlerine, Elazığspor'dan sıcak gelişmelere, Elazığ son dakika, trafik kazası ve asayiş haberlerine hız bir şekilde ilk siz erişin.

Genel Haberleri

3 büyük deprem gören 5 bin yıllık tarihi mahallede tek taş bile düşmedi

Son 3 yılda 6 üzeri 3 büyük deprem gören Elazığ'ın 5 bin yıllık tarihi Harput Mahallesi'nde tek taş bile düşmedi.

Elazığ'da 664 binanın ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi

Elazığ'da devam eden hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 664 binadaki 4 bin 43 bağımsız birimin acil yıkılması gereken ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

Elazığ'da hasar alan minarelerin yıkımı sürüyor

Elazığ'da ağır hasar alan cami minaresi, ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Karakoçan ilçesinde hasarlı binaların kontrolü sürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremin ardından Karakoçan ilçesinde hasarlı binaların kontrolü sürüyor.

Elazığ Belediyesi kurduğu çocuk oyun çadırında depremin izlerini silmeye çalışıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a kurulan Çocuk Oyun Çadırı'nda çocuklar, ekipler eşliğinde oyunlar oynayıp filmler izleyerek keyifli dakikalar geçiriyor.

Ailesini çıkardı, kendisi son anda yaralı kurtuldu: 'Oğlum yatağa değse sıçrıyorum'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ikinci depreme de evlerinde yakalanan ve ailesini çıkardıktan sonra kendisi yaralı olarak son anda kurtulan Yakup Doğan, 'Oğlum yatağa değse sıçrıyorum. Artık o derece' dedi.

Elazığ İl Müftülüğü deprem bölgesinde yardım faaliyetlerini sürdürüyor

Elazığ il ve ilçe müftülüklerinden oluşan ekipler, Malatya'da yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Elazığ Valiliği'nden yıkımlara ilişkin uyarı

Ağır hasarlı yapıların yıkım süreçlerinin belediye ve İl Özel İdaresi tarafından yürütüldüğünü bildiren Elazığ Valiliği, 'Yıkım yapacaklarını söyleyen firma veya kişilere kesinlikle itibar edilmeyiniz' diyerek vatandaşları uyardı.

Elazığ'da depremzede çocuklara yönelik etkinlik

Elazığ Belediyesi, depremzede çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. Etkinlikte çocuklar oyunlar oynayarak eğlendi.

Kardeşi ile birlikte kumbaradaki paralarını depremzedelere gönderdi, yazdığı mektup duygulandırdı

Deprem bölgesi Malatya'ya gönderilen kolinin içinden çıkan mektup jandarma ekiplerini duygulandırdı. 7 yaşındaki bir çocuğun kardeşi ile birlikte biriktirdiği kumbarasını depremzedelere gönderdiği öğrenildi.

Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler

Elazığ'da bazı fırsatçı ev sahipleri kiraları yükseltirken bazı duyarlı ev sahipleri ise dairelerini ücretsiz olarak depremzedelere tahsis etti. 12 ay boyunca kira almayacak olan ve aynı zamanda faturaları ödeyecek olan ev sahipleri, fırsatçılara örnek oldu.

Elazığ depremzedeler için tek yürek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem sonrasında Elazığ tek yürek oldu. Bu çerçevede kadınlar tarafından pişirilen ekmek, poğaça, patila, kek ve börekler, şehirde konaklayan depremzedelere ulaştırılıyor.

Çiçekler bu kez sevgililere değil, depremzedelere

Elazığ'da çiçekçi Tansel Bahat, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde elinde bulunan çiçekleri, depremde yaralanarak hastanelerde tedavi altında bulunan depremzedelere ve yakınlarına verdi. Depremzedeler aldıkları çiçekler karşılığında mutlu olurken Bahat, 'Bugün sevgililerin günü değil de depremzedelerin günü olsun istedik' dedi.

Evde unutulan kediyi HAYDİ unutmadı

Elazığ'da ağır hasar alan evde unutulan kediyi, HAYDİ unutmadı. Kedi, HAYDİ ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hayvan hastanesine götürüldü.

Yaşı küçük ama gönlü büyük, kendisi gibi depremzede çocuklar için bere ve atkı örüyor

Elazığ'da yaşayan 12 yaşındaki depremzede Eslem Gezer ve gönüllü kadınlar, kış nedeniyle zor zamanlar geçiren depremzedeler için atkı, bere ve patik örüyor.

Deprem bölgesine yardımların ulaştırılması için ekipler çığ düşen yolu ulaşıma açtı

Malatya-Pütürge yoluna düşen çığ, ekiplerin çalışması sonrasında kaldırıldı. Yolun yeniden ulaşıma açılması ile yardımların bölgeye ulaşması tekrardan sağlandı.

Elazığ'da depremzedeler KYK yurtlarında misafir ediliyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, Elazığ KYK yurtlarında misafir ediliyor.

Ailesinden 12 kişiyi kaybeden depremzede: 'Depremi anlatmaya tarif yetmez'

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden sağ kurtulan ve ailesinden 12 kişiyi kaybeden Filiz Deniz, 'Depremi anlatmaya tarif yetmez. Şu ana kadar görmediğim ve duymadığım bir şeydi' dedi.

Fırsatçılar yine iş başında, Elazığ'da 800 liralık kiralar 4 bine çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Elazığ'a akın etti. Vatandaşların özellikle TOKİ konutlarını tercih etmesinin ardından yine devreye giren fırsatçılar, 800 lira olan kira fiyatlarını 4 bine kadar çıkardı.

Toplam 2568 haber.